Wednesday, September 10, 2008

kawen zaman skang...

salam frens...

pas sahur ni...tak bley smbg tido..kenyang ngat..hehehe..
me tersedar kul 3am tadik..huhu..golek sana..golek sini..takleh lelap plak..segar jek mata..
last2 me bangun..terus masak utk sahur..huhuhu..

hmmm..lagik 45 hari to go before my wed...
apa me rase??
campur2...excited..hepi..teruja...takut..berdebar...risau...
seme ader la...tak tau nak gambarkan perasaan tu macam mana..
dari segi preparation..alhamdulillah setakat ni semuanya berjalan lancar...
tapi me tak terasa sangat kepenatan org nak kawen macam yg beser me dgr,maybe sebab me dok jauh ngan umah me...so mak me jek la busy kot..hehehe...

that day...hosmet me datang opis me ngan tunang dia..
pelik gak me..apsal budak ber2 ni datang plak...
pastu deme tanya macam2 kat me pasal me punya budget kawen..
pastu me tanya la...apsal tanya sampai datang opis..umah kan ader...
pastu hosmet me kata..kat opis senang..sebab tunang dia leh dgr n diskus sekali..
kalu kat umah kan lelaki NO ENTRY...hehehehe...

pastu me pun bentangkan la budget me..
me cakap la total seme me spend untuk kawen dalam RMxxk...
pastu terus tunang hosmet me kata...haaaaa...."membazirnyer Kak Yan sampai RMxxk!!!"
pastu me explain la...budget tu termasuk hantaran untuk me ngan persiapan tempat laki sekali....
pastu dia still kata me membazir..ahaksssss..ye ke???
tapi me kata kat dia..yg me rase..dia punya budget kawen confirm akan lebih tinggi dari me sebab hantaran kami jek dah beza 3k...hehehe....

tp mgkn la..me ngaku gak la...ader benda yg me boleh jimat tapi me gatal tak jimat..
macam pakej kawen me..huhu..besar gak RM tu...
sebab me nak fresh flowers..hik hik hik...gatai betul..
masa bincang ngan mak andam tu..me tak berani langsung pandang muka tunang me...sebab rega pakej kat tempat dia separuh dari pakej me..hehehe...masa diskuss tu me pandang muka mak me jek..hehe..
takpe..lagipun kawen sekali jek kan seumur hidup??InsyaAllah...

sambung lagik citer pasal hosmet me ni..hehe....
pastu semalam..hosmet me borak2 ngan me..
pastu dia kata..dia ader mintak tolong org untuk kira budget dia punya wed nanti..
sekali org tu kira2....bugdet deme..lebih RM10k dari budget me...
pastu apa lagik...me gelakkan la dia...hahahahaha....
tu la...kata me membazir lagik...hehehehe....
me dah agak..deme punya mesti lagik over dari me...
hehehe......
jangan arr marah hosmet ku cayang kalu bacer blog akak ni....hehehe....
(kim salam kat biskut merry gatai tu...hik hik hik)

bila dgr kitaorg borak2 pasal budget kawen ni..hosmet me sorg agi plak dah takut nak kawen..huhu
dia kata banyaknyer nak guna duit untuk kawen..
pastu me cakap..memangla..barang seme dah naik rega...
kalu kita budget cam mana pun...mahal tetap mahal..sebab barang2 seme dah mahal..
tul tak????
tapi alhamdulillah...untuk wed ni...seme duit saving sendirik....80% tunang me +20% me...ekekekekek...cian tunang me....sib baik dia jenis tak berkira...alhamdulillah..huhuhu...
tu sebab kitaorg lambat kawen...ekekekek..geng2 me dah 2,3 anak..me baru nak kawen..hehehe

hmmmm...skunk ni nak kawen...mental...fizikal...duit...seme kena ader...
apa leh buat kan...terima jek la...sape suh kawen lambat..hahahaha...(kutuk diri sendirik lgi..hehe)

isk..tiba2 me rase berdebar plak..ekekekek...
ok la..me nak g mandi plak...nak siap2 g keje..hehehe
jumpa lagik next post..huhu

salam....



4 comments:

deck said...

lagik lambat kawen lagik mahal budjet... percayalah... sebab semer bender makin lamer makin mahal... yang hendak disunting pun makin lama makin mahal gak :P

jajaclimber said...

alah..apa salahnyer spend big money for ur big day rite..
i dun mind spend money for my big day..klu ader duit lebih laaa..huhuhu.....tp yg penting life after marriage tu..

Anonymous said...

hmmm...masuk toilet skunk pun dah mahal...huhu...tadek yang murah pun skunk ni..huhuhu..

p/s:gaji pun murah..ekekekek...

lilo said...

hmm...ni mesti glam punya majlis...wedding of this year la nampaknya. Tapi betol, takpe spend lebih sekali seumur hidup. janji puas hati dan tak menanggung hutang lepas tawiinnn...hehehehe