Wednesday, December 24, 2008

Flaws and All

lagu ni me dengar pagi tadi...masa layan The Ellen Degeneres Show <---klik ni nak tgk website dia..

pagi2...pas hubby g keje...sambil layan bfast..me suka gak tgk show ni...lawak si Ellen tu...
artis jemputan dia kali ni Beyonce...me tak sure ni episode mana..me layan jek la..
masa akhir show..Beyonce nyanyikan lagu ni...'Flaws and All'...lagu ni album Beyonce last year..album 'B-Day Deluxe Edition 2007'

lagu ni lagu feveret Ellen...me tak penah dgr sebelum ni...tapi first time dgr..me terus jatuh cinta..huhu...ketinggalan la me..sebab baru dengar...pape pun ni video dia..ni masa Ellen show..lawo giler Beyonce masa ni..huhuhuhu...sorry kualiti video kurang memuaskan..huhu..

video


Flaws and All

I'm a train wreck in the morning
I'm a bitch in the afternoon
Every now and then without warning
I can be really mean towards you
I'm a puzzle yes in deed
Ever complex in every way
And all the pieces aren't even in the box
And yet, you see the picture clear as day.

I don't know why you love me
And that's why I love you
You catch me when I fall
Accept me flaws and all
And that's why I love you

I neglect you when I'm working
When I need attention I tend to nag
I'm a host of imperfection
And you see past all that
I'm a peasant by some standards
But in your eyes I'm a queen
You see potential in all my flaws
and that's exactly what I mean...

I don't know why you love me
And that's why I love you
You catch me when I fall
Accept me flaws and all
and that's why I love you

the song n the lyric so beautiful....kalu tak takkan first time dgr terus suka kan..hehehe..
ni pendapat me la..uolls punya pendapat sendiri kan....huhu..

anyway....enjoy guys...

daaaaaaaaaaaa.... ;-)

Thursday, December 18, 2008

dah lama tak membebel...


it's been awhile since my last entry on my blog...maybe ader yang still keep following my blog sebab nak tahu my latest update..for those yang still support my blog..thanx a lot....

sejak me jadi housewife ni..me tadek update pun lg blog me ni..busy sangat kew??eh..tak lah..cuma lack of stories...update salu pun..takut org buhsan gak kan??hehehe..kalu yang tak buhsan tu...time kaceh...huhuhu...

currently..me ngan hubby busy nak move to our new house...yippieeeeeee...
alhamdulillah..akhirnya dapat gak kunci yang ditunggu2...buat masa ni hubby sibuk buat wiring kat umah..pasang lampu..pasang kipas...seme buat sendiri..dapat cut cost..huhuhu...me jadi tukang hulur tools je kat dia..hehehe....buat masa ni kami tak berani angkut barang lagi sebab grill tak siap lagi...deposit dah bayar..cuma tak sure bila bro tu dapat buat coz dia ramai customer...

challenge gak yer pindah rumah baru ni..lagi2 dalam nak cari a good quality thing with a reasonable@affordable price...macam kitaorg nak pasang grill ni...bukan senang kan nak cari a good contractor...siap tanya member2 yang dah pasang grill...bila dah pilih a contractor..nego..dah bayo deposit..tetiba dapat tahu org lain dapat harga lagi murah..wrought iron plak tu...hmmm...apa bley buat kan..

macam barang lain...kipas..lampu....perabot..survey sana..survey sini...kebetulan skunk ni dec..a good month for you to bargain...year end sale...banyak kedai wat sale n clearance...cuma kena la rajin survey and compare..of course setiap kedai ader pros and cons...but all it's up to u and ur pocket to choose ;-)

macam dalam pilih kipas syiling ni...masa survey..kitaorg dah plan nak amik either panasonic or KDK..2 brand ni mmg well-known ceiling-fan...lagipun 2 brand tu assemble dalam satu kilang..org kata la...me pun tak sure..huhuhu...and masa amik quo tu..ada satu kedai tu bagi kitaorg best price compare to others...so bila nak beli..kitaorg decide nak p kedai tu jek nanti..

so..a week after...kitaorg datang balik kedai tu...kitaorg plan nak amik panasonic...sekali bila tanya harga..dah beza 100 dari yang quo deme bg...bila tanya apsal jauh ngat beza..rupanya new stock...padahal kipas dgn model yang sama..mak aihhh...nyesal tak beli terus ari tu..frust gak kitaorg....lagipun deme kata panasonic ni otai brg electronics kat mesia ni..so naik turun barang electrics ni akan ikut harga barang panasonic...entah yer ke tak..huhuhu

pastu deme promote kipas brand Alpha...kalu yang beser follow Deco bersama Eric..korang tau la kipas brand ni macam mana....huhuhu....kipas Alpha ni stylo..siap ader model yang ader lampu sekali...last2 kitaorg amik gak la kipas Alpha tu....tapi tak amik la yang ader lampu bagai..huhuhu...tapi kitaorg still amik satu kipas panasonic...nak pujuk hati..huhuhu...

so masa install kipas..me tolong hubby...bila dah siap pasang seme..kitaorg found out yang panasonic lebih senang nak install...kejap jek..walaupun kipas alpha ni cantik n nampak mewah..maybe sebab colour dia kan...tapi as for our eyes...we prefer panasonic more...lebih catchy and modern...ini pada mata kitaorg tau...hehehe....org kata..beauty is in the eye of the beholder..kan???..hehehe..alpha gives u 3 years warranty...but panasonic only a year warranty...huhuhu...terpulang pada pilihan masing2 kan..tapi kalu nak beli kipas lagi..we will go for panasonic..yeahhhhhhh..hehehe.....KDK maybe can give u same performance with panasonic..but it's slightly cheaper than panasonic..

wah...membebel plak....huhu..sedapnyer angin..umah sewa me dok skunk dekat jek ngan pantai..dok sini leh jimat elektrik..kalu me sorg kat umah..me tak on kipas pun..bukak sket jek sliding..angin dah masuk...kalu hubby ada..kena on kipas..badan harap je kurus..tapi kulit tebal...huhuhuhu...tapi nak jimat apanya kalu laptop ni on 24 jam..kadang2 tak off langsung laptop..hehehehe....

meh me nak share pics kipas2 ni...bukan seme yang kat umah me tau..ni me nak share jek..sape nak masuk umah baru or nak tukar kipas baru leh la cuci mata...hehehe...

ok..ni brand Alpha...


lawa2 kan???ok..yang ni plak kipas Alpha yang tgh top..ramai suka beli kipas ni...kawan @bakal jiran me pun beli gak kipas ni...hehe..harga dalam 3++...dia letak kat dining hall...


stylo kan??huhuhu...bila tak guna dia kuncup...bila on dia kembang..hehehe..
tapi kitaorg amik yang ni jek...dengan emergency light... 3++ gak...bley la guna bila tadek elektrik nanti...hehehe....hubby tak suka yang ader lampu tu..dia kata takut kipas tak laju or tak sejuk...ikut dia laaaaaaaaa.....huhu...



kalu nak tgk more models....klik kat website ni ---> Alpha ceiling fan

ok..yang ni plak panasonic...

ni kipas yang kitaorg beli utk our master bedroom..color dia 'monotonous' jek..hehe..tapi kitaorg suka...ni model Nami Jr..yang ni kami beli sebab model ni still ada stok lama..so rega still ikut quo asal...our feveret..yang naik rega 100 tu...model Bayu..5 blades..masa quo ari tu..rm 420...skunk dah 5++...within a week jek....tak jadi beli..hehe..ni design dia..simple jek compare tu alpha...huhuhu
hmm...ok la..ni yang dapat me share..me harap jgn ader yg salah faham plak ek...takut ader kata me nak menunjuk2 ke..apa ke ek...me just nak share info jek..ok???tapi kalu ader salah pada info me ni..sorry ek...huhuhu

err....panjangnyerrrrrrrrrrrrrr..huhu..





Wednesday, December 10, 2008

sayonara UTP..sayonara Perak.....

salam guys...

skunk dah bermula la hidup baru me as h/wife..klako plak..hehe...
ramai gak tak percaya me quit job n jadi h/wife....yer la kan..me ni bukan ader ciri isteri mithali pun...hehehe....

ekcelinyer..me sedih gak nak tinggalkan kawan2 me kat UTP tu...mana taknyer..7 tahun gak me stay kat sana...lama giler....cian kat housemate me,mek zimah tu...sian dia ditinggalkan serentak oleh h/mate2 dia..tapi apa leh buatkan...masing2 nak bawak haluan masing2kan....
ni me nak share pic me bersama h/mates masa wedding me....sib baik ader amik pic masa kawen ari tu...aderla kenangan..huhuhu...

comel2 tak h/mate ku??huhu
dari kiri...ujie...nini n zimah

ujie pun ikut jejak me..leaving UTP....dia dapat better job offer dekat ngan family...kenapa dia tolak plak kan...better salary..dekat ngan family...kalu aku pun confirm grab the chance...

nini plak...dia dah gedik..nak kawen cepat..kui kui kui kui kui....hubby dia one of UTP staf..so dia still kat sana la...cuma pindah umah jek

last but not least...mek mah(zimah)......dia la yang kena tinggal ni..sian dia..huhuhu...jangan mare ek zimah...huhuhu

ni plak pic me n ex-member opis..huhuhu


tadek lam pic..en isnani,en rosli n kak zira....

ni plak masa farewell party me...macam2 tempat dah plan nak wat farewell party me ni..last2 wat kat lam UTP gak..makan KFC...KFC takleh nak reserved seat..so tapau jek KFC.. buat jek la kat opis..ok gak...dalam ekon gak..huhuhu



ni plak cup cakes yang syawal buatkan..sedap betul..berebut org nak amik yang ader cream+oreo..yummy......


nampak besh kan???mmg besh pun........

dan yang ni plak..hadiah perpisahan untuk me..sukeee sangat.....hubby me pun suka...
korang pun mesti suke kan???huhuhu

cun kan??kredit to kak hajjar yang belikan ni.... ;-)


hmmm..cam nak makan biskut oreo la plak..baru semalam li...huhuhu...ok la..jumpe lagi next post...daaaaaaaaaaaaaa



Friday, November 21, 2008

Legend Water Chalet ,Port Dickson

ader yang gtau me tak nampak pics..ader yang kata nampak...yang tak dapat nak view tu..leh access me punya FOTOPAGES

Salam...
ni me nak share pics taken when we were at PD...masa honeymoon...
jangan tanya naper kitaorg pilih PD for honeymoon yer......huhuhuhu

kitaorg pi Legend Water Chalet..tapi tak book through hotel management tapi ngan private owner..so kitaorg dapat diskaun baik punyerrrrrrrrrrrrrrr...disebabkan private owner..no breakfast provided la...actuallynyer masa booking kitaorg request for deluxe..tapi upon check in dapat bilik paling besar...best tul...huhuhu....


kitaorg dapat premium water chalet...the largest room la kat situ...but we manage to get half of the actual rate offered by legend...kalu ader sape nak try..leh tgk website ni.. http://thelegendwaterchalets.blogspot.com/ ....ni bukan official website untuk legend water chalet yer..ni ngan org yang me berurusan masa duk kat sana....

dun expect clear water la...korang sepatutnya dah aware ngan air laut kat PD macam mana kan..kat area legend ni tadek tempat mandi..kalu korang nak mandi kena pergi the other side la....setakat nak berehat2..nak rase terapung...nak tido dengar bunyi ombak..bley la dok sini...huhu


ni plak sesi gedik santai me n hubby ;-)


;-)

Reception...Bukit Kepong

ni plak reception kat tempat hubby me.....me tak minat ngat make up..bulu mata cam bulu unta...hahahahaha.....tapi ramai plak puji...erkk..konpius plak me rase..tapi me rase totally berbeza la muka me masa kat sini..huhuhuhu..........yang pasti..me tak suka ngat make up dia..pape pun..uoll judge la sendirik....beauty is in the eye of the beholder..huhuhu...

akhirnya..adik me..yuyu..dapat gak bergambar ngan me..masa dekat pahang ari tu takde sekeping pun ngan dia..frust dia.....tu dia nekad jadi pengapit me tu..hehehe...
'yuyu...kalu jadik pengapit akak masa kat pahang kan dapat gambo puas2...hehehe'

pics..sanding....

ni pic sanding yang me janjikan...lambat tul kan me upload..huhuhu..sorry arr..baru ader kesempatan...kalu nak larger view...click pada gambar yer....

enjoys...... ;-)