Monday, September 1, 2008

dear frens,hati-hati yer...

Salam guys...

Korang penah tak dapat email or nampak iklan "Peluang Menambah Pendapatan sebagai Jurutaip Memproses Data" --->penah tak??

korang agak2 la..keje apa korang kena buat??
key in data kat umah..pastu process...ke cam mana??

meh sini me nak citer...
kalu korang dapat email or iklan pasal 'benda' kat atas tu...deme akan kata..deme offer keje dari rumah..leh buat part time..full time pun boleh..katanya pulangan antara RM300-RM800 seminggu..deme panggil keje deme ni Juruproses Data Maklumat (Home Based Ads Data Entry/Typist Personel)setiap iklan yang korang process katanya.korang akan dapat RM 20-30 hengget satu process..lumayan kan???tapi korang tau ke iklan apa korang akan process???

pastu janji deme lagi....
kalu korang wat keje ni korang tak payah:
-tepon customer
-handle surat banyak2
-buat survey
-jumpe sesape
-kerja waktu pejabat
-kena marah ngan boss

menarik kan??huhuhu..

so...deme kata..kalu korang nak kerja ni gak..korang kena bayo la pakej latihan dan pendaftaran sebelum memulakan kerja as "Juruproses Data Maklumat"...deme kata..dalam pakej tu korang akan dapat pakej "Latihan Komprehensif"...banyaran tu..terpulang la deme...range antara 10-30 hengget la....

pastu..korang yg berminat..bayo la ikut prosedur yang deme tentukan...huhu..

bila dah bayo..korang dapat la email..gtau yang deme nak sahkan bayaran..once dah sah..baru deme emailkan pakej "Latihan Komprehensif" yang diberikan...

bila bukak pakej latihan tu....korang tau tak apa dalam tu???
hahahaha...me gelak dulu jap...hehehehe
deme ajar korang...cam mana korang nak buat website..nak promote iklan "Peluang Menambah Pendapatan sebagai Jurutaip Memproses Data"...faham tak apa aku cakap???korang bukan kena process pape data ke..kena key in pape ke..tapi korang just buat satu website..n promote balik iklan "Peluang Menambah Pendapatan sebagai Jurutaip Memproses Data"...faham tak???
deme forwardkan balik iklan yang deme gunakan masa memula korang jumpa iklan deme tu...deme suruh korang gunakan balik iklan tu..n just tukar kepada nama korang jek..so pasni..kalu pape pembayaran ke..apa ke...org akan bayo through korang jek....so korang akan dapat duit la kalu ader org nak mendaftar as "Juruproses Data Maklumat" and nak dapatkan pakej "Latihan Komprehnsif" dari korang.

erkk..korang faham tak??me tak tau nak explain..bagi me.ni satu bentuk penipuan zaman cyber..sian kat org yang betul2 nak wat part time ke..apa ke..buta2 jek org tu dapat 10-30 hengget...kita plak bayo RM10-30 for nothing...tul tak???bagi me ni kira penganiayaan..kalu korang rase tak salah..terpulangla...bagi me ni benda ni menipu orang....alahai...konon cam ala2 affiliate program la ni...tapi hampesss...

well kengkawan...me just nak share benda ni kat sini..terpulang pada penerimaan korang...kalu korang rase benda ni bukan satu bentuk scam..up to you..masing2 dah besar..pandai pikirkan??mungkin boleh buat untung....tapi hati senang ke tipu orang???lu pikir la sendiriii...

till jumpa lagi next post...

salam...



2 comments:

deck said...

malu nak cerita... pernah kener sekali tapi tak memanjangkan kepada yang lelain sebab penipuan yang sangat "gampang". tuntut kat akhirat jek la :(

riana said...

tak payah malu..
patut share ngan kengkawan..
supaya tadek yang terkena lagik...
kadang2 kita ni dah cukup berhati2..tapi kalu ditakdirkan nak jadi...tetap terjadi...tul tak?? ;-)