Monday, February 16, 2009

Charice Pempengco

I just discovered her last week.....macam katak bwh tempurung plak..hehe..itupun lepas tgk ulangan Oprah..last year punya okayyy..ketinggalan betul..huhu... she's absolutely amazing young talent from Philliphines...owhh..her voice blew me away..i got goosebump listening to her voice...wowweeeeeeeeeeee!!!!! xnak bebel panjang..just watch and listen to the videos... ;-)


video

video

ni jek dapat me upload..bercinta rasenya nak upload yang lain..huhuhu


For further infos and videos on her...visit these websites -->
Oprah & Charice ;-)

Geng The Movie - Pengembaraan Bermula

akhirnya last saturday me tgk citer ni..yesss...sib baik me book online..sebab masa me datang amik tiket tu..panjang giler que.....siap ader family kena balik smula sebab full house!!!!me book kul 10.20pm...mmg penuh la....dah la kena dok seat belakang sekali...tak besh tul...huhu..tapi...ni la citer kita leh tgk ramai org angkut anak bini tgk wayang...

kul 12am++ masa kuar tu...me tgk ramai lagi tgh berpusu dtg tgk late show...yang besh tu..punya ramai bebudak..tak penah me tgk org bawak bebudak tgk late show...mmg fenomena..huhuhu

overall..mmg besh..highly recommended...cerita yang tak perlu buat lawak bodoh untuk buat kita ketawa...mmg klako..hubby yang tak penah tgk upin ipin pun suka(walaupun me dah byk dload series...tak penah2 dia tgk lagi..huhuhu)...dia siap nak pomot kat kengkawan lagi....

well...setiap citer ader kelemahan..tapi takpe..boleh tutup mata kelemahan citer ni....tapi ni la citer animasi malaysia yang memang boleh dibanggakan....citer ni ader campur2 fantasi and tidak logika..tapi dah namanya cartoon kan...huhu...cuma bab pengembaraan tu...pjgn saat me rase...n kurang humor masa tu...n me ngan hubby rase..kalu bab pengembaraan tu tadek lagi besh...tapi dah kisah ni pasal pengembaraan kan???tapi still ok la..warna warni...ader sedih..ader seram..yang best klako la kan...hehehe...cuma lagi besh..kalu ader kengkawan yang bese kita tgk dalam upin n ipin series tu...dalam movie ni tadek..kalu ader mesti lagi gempak...

gambo cantik....suasana kampung...bagus utk kanak2 yang tak penah rase suasana kampung...huhu...masa awal citer ni dibuat..asalnyer tadek upin n ipin ni...citer ni terpaksa diolah utk masukkan upin ipin sebab fenomena budak botak berdua ni...patutlah me rase ader certain scene,me penah tgk dlm competition utk short animation video...yerlah..waktu memula dibuat ni..upin ipin tak glemer lagi...mesti les copaque team tak sangka upin ipin ni leh kayakan derang..hahaha...pape pun..congratz Les Copaque and team.... ;-)

antara scene kegemaran me

-monyet balas dendam dekat lim...sebab lim kenakan dia memula..memang sempoi..siap pakai helmet monyet tu nek motor..hehehe

-masa ipin nyorok kelip2 dalam suar dia...hahaha

-masa upin ipin nak slide turun gaung..hehe..rajoo siap cakap...'pikir masa depan ipin...'...hahahaha

banyak lagi....korang tgk la sendiri...tapi Opeet tu memang kiut giler.huhuhu

pape pun...jangan korang lepaskan peluang tgk citer ni..jom support Upin Ipin ;-)

p/s:dah akhir citer tu..bila dah kuar list senarai team produksi..korang tunggu dulu..sebab tak betul2 abis lagi sebenarnya....bila dia kata 'dah abis'...tunggu lagi..sebab ader satu lagi..hehe...sib baik dok blakang sekali..so tak terlepas la....hehehe

Tuesday, February 10, 2009

Ong Bak 2

Ong Bak...org kata maksudnya..ketua..raja...yang tertinggi...hmmm....film yang full of action...combination martial arts n other movies...if i'm not mistaken la...dr segi action n stunt....mmg gempak giler.......gambar pun cantik....tapi bagi me..jalan citer cam kureng and tergantung..maybe ader plan for the next Ong Bak kot...

starting ok..menarik..tapi a bit blurr la for certain scenes..stended la kan..awal citer...ader certain plot me tak paham...actuallynyer..me tak tgk pun first Ong Bak..me kureng sket action movies..unless org ajak tgk wayang..or ader org switch channel tuk citer tu...baru la me layan...setakat me sesorang ... mmg tak tgk ler ...huhuhu....

tapii....hubby cakap...first ong bak ngan ong bak 2 ni...2 cerita yang berbeza....takde kaitan pun.so..takde prob pun kalu me miss the first one...kan???me tak tahu la..awal citer..me enjoy gak...nak dekat akhir tu...me rase bosan plak..sebab dia non-stop berlawan....pastu dia sorang lawan ramai giler musuh...tak letih plak tu...kuat giler stamina...hehehe...pastuuu...ader scene...gajah dia datang..kononnya nak tolong dia la...tapiiiiii..me tak tahu apa fungsi gajah dia tu...setakat nak takutkan musuh without doing nothing?????pastu me tgk..gajah tu just jadi prop dia jek nak berlawan...last2 gajah dia tunduk pada musuh....hmmmm....(banyak giler 'pastu'....hehehehe)

sorry pada peminat Ong Bak..hehe..tapi overall..not bad la...me still impressed ngan citer ni...yang dibuat oleh jiran kita..n quality nyer..terlalu jauh ngan mutu filem negara kita..kenapa ek kita tak bley wat cerita2 macam tu...masih jauh lagi negara kita nak sampai tahap macam tu...
asyik2 citer prof 'tuttttttt' jek..yang banyak bodohkan org jek...adooooyaiiii...

pada yang minat action...rekemen la nak layan citer ni....mmg superbla action lam film ni..tapi kalu ader tidak logika tu..tutup jek la mata...me still blurr kat ending tu...hero tu...mati ke tak agaknyer....sebab me miss the last part tu...entahlah..kalu sesapa tahu gtau la...huhuhu..

p/s:counting the days for Geng-Upin & Ipin ;-)

Friday, February 6, 2009

Upin Ipin kembali!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (update 11/02)

salam guys...

Upin Ipin kembali...kali ni kembali dengan 'Upin Ipin dan kawan-kawan' ;-)
opsss..jangan salah sangka ek...ni bukan muvi tu tau..ni series...starting since 2nd Feb(Monday -Wed@tv9,7pm)....as usual..only 5 minutes per episode...and the compact episode is on Sunday@7.30pm....so..if u missed during the weeknight..u still can catch up the series on Sunday..or else..just visit my blog....hehehehe...

ok la..ni me upload the first three episode..so guys.....just sit back and enjoyssss!!!!!!


video
Upin Ipin - Air Kolah , Air Laut - Pt 1


video
Upin Ipin - Air Kolah , Air Laut - Pt 2


video
Upin Ipin - Basikal Baru - Pt 1


video
Upin Ipin - Basikal Baru - Pt 2(updated 11/02)

Tuesday, February 3, 2009

adoooyaiiii....


erghhh..boring.....naper la muvi yang me tunggu2 tadek lagi kat Kuantan ni...supposed 29th january...kat KL me tgk dah ader..naper kat kuantan tadek plak?takkan selected movie jek ader...adooyaiiiii.....12th Feb ni Upin & Ipin lak..jangan la tadek gak...dari tahun lepas me tunggu that muvi..huhuhu...

tomorrow is actually our movi day..hubby dah set that day tuk he spends de night with me..beser he's busy with his sport xtvt...tapi tadi me view film yang ader kat GSC..takde yang besh la...Sifu&Tongga???!!owhhh....banyak bad reviews...tak mau la...actually me rasa org nak tgk movi tu pun sebab Nabil...first muvi dia kan...butttt..i dun blame him for the bad reviews...well..korang pk la sendiri ek...kui kui kui..

hubby nak tgk Ong Bak 2...tapi esok tak kuar lagi...thursday baru ader...hmmm..dah blurr nak tgk apa...nanti end up cam last week..dah tak tahu nak tgk muvi apa..last2 dok umah..berebut channel tv...huhuhu...tapi kalu malam tu ader game Liverpool dia..or tennis...or badminton...kenala me angkat tangan mengalah..huhuhu...

still counting the days nak masuk umah kitaorg...grill dah 80% complete..ader satu grill tu reject..so kena tunggu siap...kitchen cab pulak baru 10%..delay sebab CNY...ari tu me pasang curtain utk master bedroom..aduss...tak cukup plak..hehehe..me beli sekeping jek..suppose kena ader 2 keping utk tingkap tu...fail betul me bab2 ni...sebelum ni masa bujang...seme langsir mak yang bagi...ni dh kawen..kena la pandai2 sendiri..tapi takpe la..slowly la me blajo..hehehe...

semalam awal lak hubby lik keje...terkejut gak kul 6 dah terpacak kat umah..beser 7.30pm baru sampai umah...so me pun ajak dia g pasar malam....bila nak bayar sayur...tetiba hubby tanya me bawak duit ke tak...me cakap me tak bawak....rupanya hubby tertinggal wallet...adooyaii...boleh dia tertinggal..malu kat pakcik sayur tu..kih kih kih..bersungguh hubby pilih kacang botol..siap pakcik sayur tu tolong pilihkan lagi...hehe..last2 ngan muka tebal me gtau nak lik sat amik duit..hehe..sib baik tak jauh....geram tul me..sebelum kuar tu..me dah tanya hubby dia ader bawak duit ke tak...hubby siap main2kan me lagi...last2 memang tak bawak...hampehh....nak jadikan citer...kebetulan me gak tak bawak duit...beser me usung kemana uncang kecit me tu...hehe...pengajaran tul la...

k la..me out dulu...nanti bebila rajin me sambung citer lagi..
pada yang still follow my blog..thanx a lot... ;-)
salam....