Thursday, March 11, 2010

Cloth Diaper (CD)

Haaa??Lampin kain??

Yup..me guna lampin kain...EcoNOmoney...hehehe...
malas citer panjang...layan pic...

Yusuf Aqil bergaya ngan cloth diapers




ni brand feveret.. sgt selesa...Malaysia punyer ok...
(sorry..malas nak pusing pic..huhu)



kadang2 me selitkan guna lampin kain biasa tu+diaper cover

tapi diaper cover yang boleh li kat pasaraya tu me tak berapa suka guna..sebab inner dalam tu plastic..kulit baby cam tak bernafas...beli lah diaper cover yang made of PUL...mahal sket..tapi berbaloi-baloi..huhu

aktiviti mencuci

inserts

lampin kain

cloth diapers n diaper cover

aktiviti menjemur..huhu


kelebihan guna CD
leh jimat duit dr li dispo diapers
insyaAllah..leh elak rashes
leh pakai sampai anak umur 3 tahun..n leh wariskan kat adik2..
macam2 corak n kaler...leh jadi pengganti seluar
a bit mahal tuk starting..tapi akan menguntungkan anda di masa depan..huhu

conclusion...kalu anda penyabar n rajin..boleh la try guna CD ni..huhu
adakah me nak kata me ni rajin n penyabar???oh TIDAK!!!apa guna dok umah je kan...so me kena la rajin2kan diri jimatkan perbelanjaan en hubby..kurang sket li dispo diapers..hehehe...
yg pasti..berbaloi-baloi..huhuhu

p/s:ni baru sorg anak..mmg semangat giler berCD-ing nie....kalu dah ader 2,3 nanti tak tau laaaaaaaaaaa..hehehe....semoga diriku ini tka hangat2 taik ayam..Aminn..hehe

6 comments:

salmal's said...

aku blom sampai seru .. huhuhu ..

Riana said...

hehe..syok gak..tapi bila ader yak yak yg rase nak nangis tenyeh..tapi taklah susah mana sebab tak tinggalkan kesan pun..huhu

Riana said...

hehe..syok gak..tapi bila ader yak yak yg rase nak nangis tenyeh..tapi taklah susah mana sebab tak tinggalkan kesan pun..huhu

ME said...

bulat la yusuf ni.cute je..brpa dah berat ni

Riana said...

berat 7.1kg..since timbang 3 bln ari tu berat naik sket jek..maybe dia dah makin aktif guling2...

Naima is IMMA said...

Sekarang ni mmg famos lampin ni... my fren pun de jual... tp kite xde anak lg... simpan tok diri sendiri leh??? hahaha... Comel nyer Bro Aqil kite nih....