Thursday, September 10, 2009

Anjakan Paradigma

salam...

anjakan paradigma..huhu...perkataan yang hubby sangat suka sebut...setiap perubahan yang dibuat..dia anggap sebagai anjakan paradigma..huhuhu..

me plak wat sket anjakan paradigma pada blog..hehe...selepas setahun...me pun tukar wajah blog ni..hehe..sajer nak kelainan..kerap sangat tukar pun tak besh gak kan(alasan org malas)...hehe....

oh yer..lupa plak..Selamat Berpuasa kepada kengkawan semua..semoga puasa kita tahun ni mendapat keberkatan dan redha Allah S.W.T....alhamdulillah..sepanjang 19 hari berpuasa ni,me berjaya mengekalkan rekod tanpa kalah..hehe..walaupun ader certain hari me jadi lembik waktu petang...tapi tetap me gagahkan jua..huhu....

puasa kali ni lain dari biasa...sebab ni la first time me berpuasa sebagai seorang isteri..n sebagai expecting mommy..big challenge gak la...huhu..yerlah..kali ni kena prepare makanan berbuka tuk hubby tersayang..hehe...banyak plak permintaan tu..hehe..walaupun kekadang kaki tu menggeletar gak sebab lama berdiri kat dapur n dgn bb yang suka mengeras lam perut tu..berjaya gak la buatkan makanan berbuka..slow slow jek la..janji siap..huhu...

untuk berbuka beser hubby akan request la...mee bandung muar la...bihun sup tulang la...nasi ayam la...so me pun layankan jek...cuma permintaan dia nak makan rendang je me lom buat lagi..bukan apa..letih la nak berdiri lama2..masak rendang bukan sekejap..lama giler...kalu dia nak makan guna perencah rendang segera takpe gak..ni nak bahan2 original..hehehe..ni uu la punya pasal...g citer yang mak me ader wat lodeh+rendang utk berbuka...masa kitaorg lik ari tu mak wat lodeh+sambal kacang jek..tu yang hubby terus request tu..hehehe...tapi waktu sahur mmg kena makan nasi..so biasanya me kena 2 kali masak la...masa berbuka n sahur..huhu...tapi yang sahur tu me masak simple jek la..kekadang lauk sardin jek..hehe...janji makan nasi...

preparation raya??hmmm...untuk rumah tak buat apa...ader la suh uu tempahkan kuih,tapi tak tahu la dapat tempah ke tak...kalu tak..beli jek la kot...huhu...lagipun tahun ni InsyaAllah beraya kat johor..memula kg me kat simpang renggam...pastu baru lik kg hubby kat bukit kepong..kebetulan...1st raya nanti nak buat kenduri lenggang perut tuk me(walaupun dah agak lambat..hehe)...so sesape yang ader kat johor tu..kalu nak singgah simpang renggam tu..sudi2kanlah yer..huhu..

baju raya??hmmm..tahun ni plan nak pakai jubah..me tak minat maternity dress..n kebetulan perut me tak besar mana pun...cuma tensinyer..susah nak cari jubah yang me suka...kat kuantan ni bukan tak de jual jubah..tapi me ni yang memilih..hehe..sib baiklah hubby jenis sabar..ari ni plan nak cari jubah lagi...kebetulan hubby keje malam..so dia dapat release siang..bagi dia tido dulu..pas zuhur baru plan nak merayap..hehe..nampaknyer berbuka kat luar la nanti..hehehe...

hmmm..okla..dah 2.30 pagi pun...nak beradu jap..kejap lagi nak bangun prepare sahur plak..pastu tunggu hubby lik tuk sahur sama2...huhu...

okla..mata dah berat...chow..
salam....

10 comments:

not a serious blogger said...

yanty!! kg awk kat smpg renggam ke?? sy pernah dok sana dlu time kecik2 sempat la sekolah kat c2 darjah 2- drjh 4 :D

jijasakura said...

hai yan...wah..nak jadi mummy dah ek..tahniah2....cam ner la rupa yan skrg nie....rajinnnya yan masak buka n sahur...bb dah brp bulan skrg?

azirazi said...

salam...senyap2 jer dah nak jadi ibu ye.. tahniah.. dah berapa bulan? Anyway selamat hari raya maaf zahir & batin..

raffie said...

salamz.... dh pregnen ye.... tahniah... fida add link blog ni kat blog fida ye... huhuhu....

RiaNa said...

syida..aah..start next year..mmg akan lik spg renggam jek la..sebab mak dah bersara..so pasni i dah tak balik temerloh dah...huhuhu

RiaNa said...

eja..jadi h/wife ni kenalah rajinkan diri..tak bley nak bg alasan malas masak..huhuhu..walaupun kekadang rase malas ya amat..tapi kenalah wat..kalu keje ader gak excuse..hehehe...

RiaNa said...

kak zira..senyap2 ke??rasenya satu utp dah tahu kot...huhuhu

RiaNa said...

wsalam fida...ader add link kat blog??huhu..ok aje..huhu

azirazi said...

kitorg mula main agak2 jer la... ye la..ko lama tak update blog tu.. alah teruk agaknyer...hehehe.. takde gambo rumah baru ker?

RiaNa said...

owhh..dah lama tak update blog sebab problem network kat sini..lagipun masa tu tak pandai lagi nak main switching2 network..skunk dah tahu tu yang leh blogging balik...
umah beser jek..takde yang menarik pun nak tunjuk..huhu..lagipun kosong lagik...