Saturday, July 18, 2009

Nokia 5800 Xpress Music







cun tak hp ni???me giler punya suka..hubby belikan me hp ni..hehehe....tapi me tak ler tunjuk xcited ngat depan dia..control excited..hehehe...untuk org tak bekerja cam me ni...rase cam melampau sket la pakai hp ni me..hahaha...tapi hubby yang suka giler hp...tapi dia tak mau pakai sebab member keje dia pakai gak...dia tak nak sama ngan member dia..so dia belikan tuk me....kira dia pun leh pakai sekali la..huhuhu...

hehe..ekcellinyer...bukan plan nak li hp pun...tapi tetiba...hp lama me kiok..screen blank jek...nak tak nak..kena tukar baru gak la...hehe...awalnyer..hubby kata..budget hp bawah 500 je...me tak kisah ngat la...janji leh kol..leh sms..ader camera..ader mp3...kira hp basic la kan tuk skunk....hehe...tapi masa survey2....tokei hp tu pi rekemen hp ni...hubby cam dah berkenan plak..me wat tak tau jek la...sebab budget tuk me bawah 5oo je kan..hehehe....

pastu bila survey..dia asyik tanya pasal hp ni..me wat tak kisahlah..sebab dia pun ader kata nak tukar hp..last2..kitaorg sangkut kat kedai sorg budak pompuan cute..suka tul dgr dia bercakap...bukan kata laki jek leh tertarik..me pun sonok dgr dia bercakap...hehe...deal punya deal..hubby setuju nak amik hp ni...pastu me tanya...dia yg nak pakai ke??last2 dia kata utk me..yeayyyyyyyyyy..(melonjak2 dalam hati).....tapi depan dia me sengih2 ayam jek..hehehe

stakat ni..me tak fully utilise lagi hp ni..still standard..tak install pape lagi pun..cuma ni tgh cari masa nak install garmin jek....rasenya lama gak me tak tukar hp..ader 3 tahun kot...kalu hp lama tu tak rosak..tak tukar lagi rasenya..hp yg lama tu pun hubby yang bagi...hp yg lama tu pun dia bagi sebab dia minat design tu...tapi sebab laki cam tak sesuai pakai..so dia belikan tuk me..hehehe....tapi hubby pakai hp dia lagi lama....dia tgh survey tuk hp baru gakk..me bakar dia suh angkat N97..cun giler..tapi mahal ler..2k++....hehe..hubby tak mau..sebab mahal sgt..so me suh tunggu sampai turun harga baru li..hehe..lagipun hp dia ok lagi kan...huhuhuhu.....

ni pic N97..cun kan.....hehe...



lepas beli hp ni...tetiba hubby membebel...'kenapa lagi pentingkan hp plak..bukan ke ari tu kata nak beli ekon'....huhuhu..pastu me sengih2 cakap...'ari tu nak li ekon sebab cuaca panas..skunk ni cuaca sejuk..takde ekon pun takpe...'...hahahaha....

eh..me ke salah li hp ni??bukan ke budget tuk me bwh 500 jek??bukan ke dia yang nak belikan??kui kui kui........

entah hape-hape kitaorg ni..hehe...

yuyu..apa lagi......jom join the club...huhuhu...

1 comment:

imMa ~vOguE```~~~ said...

wahhhhh hp canggih tuh... hehehe